Rezerwacja Online
Polski English Deutsch Facebook

MENU GŁÓWNE

Oferujemy oryginalne dania i desery. 
Potrawy w naszej restauracji są przyrządzane w oparciu o naturalne składniki, a dania łączą elementy kuchni regionalnej i światowe trendy kulinarne.

PRZYSTAWKI

  • Tatar polski  - 32 zł
    • wołowina podana z żółtkiem, marynowanymi rydzami, kaparami, ogórkiem konserwowym, cebulą, pieczywem                                                 i masłem                                                                             
  • Black Tiger  - 32 zł
    • krewetki z czosnkiem, kolendrą, pistacjami, grzankami i masłem - 6 szt.                                              
  • Bliny ziemniaczane - 28 zł                          
    • puszyste placki podane z kwaśną śmietaną oraz grillowanymi warzywami z dodatkiem ciecierzycy i gołki tatrzańskiej    
  • Bruschetta humus - 26 zł
    • bruschetta z humusem, kozim serem, burakiem w sosie malinowym i rukolą

ZUPY

  • Aquacotta - 20 zł
    • zupa z borowików zapiekana z pieca pod kapeluszem z ciasta francuskiego 
  • Rosół - 14 zł
    • domowy wywar z drobiu i wołowiny z makaronem, marchewką i nacią pietruszki
  • Krem z cukinii - 14 zł
    • delikatny krem z cukinii i białych warzyw ze śmietaną i oliwą szczypiorkową podany z kalafiorowym kuskusem i orzeszkami pinii
  • Zupa orientalna Thai - 18 zł
    • zupa tajska z kurczakiem, makaronem ryżowym, pędami bambusa, papryką, kolendrą i mlekiem kokosowym doprawiona curry                                                           

DANIA GŁÓWNE

  • Rostbef polski - 68 zł
    • stek wołowy podany z frytkami steak house, warzywami z grilla, salsą chili i sosem z papryczki jalapenio
  • Wieprzowina Olivier - 48 zł
    • polędwica wieprzowa z karmelizowaną pietruszką, karczochem i borowikami z dodatkiem rukoli i parmezanu
  • Kaczka modra - 52 zł
    • pół kaczki bez kości podane z sosem porzeczkowym, gnocchi oraz czerwoną kapustą z truskawami           
  • Comberki z królika - 46 zł
    • delikatne królicze mięso podane na palonym maśle z gnocchi z młodą pokrzywą i marchewką z masłem orzechowym                
  • Jagnięcina Saratoga - 60 zł
    • kotlety jagnięce z kością na puree z białych warzyw z grillowanymi pieczarkami, karczochem i balsamico z owoców leśnych                                                                                   
  • Ruskie pierogi - 26 zł
    • tradycyjne pierogi z ziemniakami, twarogiem i okrasą z cebulki - 8 szt.                                                      
  • Pstrąg z pieca - 46 zł
    • pieczony pstrąg podany z frytkami julliene, konfitowanym porem z dodatkiem białego wina, okrą i czerwonym pieprzem     
  • Caponata w cieście francuskim - 32 zł
    • warzywny gulasz na bazie bakłażana i cukinii z dodatkiem pomidorów, oliwek, pomidorów, koziego sera i rukoli                            
  • Garganelli pinto - 30 zł
    • makaron z kurczakiem, fasolką szparagową, migdałami, cytryną i parmezanem
  • Tagliolini gamberi - 35 zł
    • makaron z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, z dodatkiem czosnku i natki pietruszki                                                       
  • Sacchetini di pere - 28 zł
    • sakiewki makaronowe z gruszką i ricottą na sosie parmezanowym                                                                                                                                                             

SAŁATKI

  • Sałatka Gallino - 32 zł
    • sałaty z grillowanym kurczakiem, rzodkiewką, ogórkiem, jajkiem przepiórczym, kwiatami kaparów, ciastem filo, grzankami parmezanowymi    i vinegretem
  • Sałatka Portofino - 30 zł
    • sałaty podane z łososiem, solą i krewetką w sosie winnym, pomidorami, granatem, selerem naciowym, oliwkami, kaparami, grejpfrutem, grissini i vinegretem
  • Celestine - 34 zł
    • sałaty z wędzoną piersią z  kaczki, borowikami z patelni, oliwkami, pomidorami, ziarnami słonecznika i dyni, jajkiem przepiórczym, serem taleggio, bruschettą i vinegret
  • Sałatka Harissa - 30 zł
    • snacki z kuskusem i limonką na sałatach z dodatkiem kalafiora, pomarańczy, grejpfruta, orzechów nerkowca, zestów z bakłażana, z sosem jogurtowo-miętowym i sosem słodko-pikantnym

 

DESERY

  • Tort czekoladowy Rokitnik - 16 zł
    • tort z 72% czekoladą, bez mąki, przekładany rokitnikiem                                              
  • New York - 16 zł
    • oryginalna receptura - sernik pieczony na parze                                                                       
  • Racuchy z jabłkiem  - 23zł
    • drożdżowe placuszki z jabłkiem - /3 szt./
  • Vanilia - 20 zł
    • 3 gałki lodów waniliowych z kruszonką i ziemią jadalną
  • Sernik limonkowy z chałwą - 16 zł
    • na spodzie z migdałów, orzechów i maślanych herbatników
  • Sorbet Mango - 18 zł

DODATKI

Frytki, ziemniaki, kasza gryczana, sosy, pieczywo czosnkowe - 8 zł

MENU DLA DZIECI

  • Rosół domowy z makaronem  - 10 zł 
  • Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem - 10 zł
  • Kotleciki z piersi kurczaka z frytkami, marchewka tartą-18 zł 
  • Makaron z sosem pomidorowym - 14zł 
  • Pierogi ruskie ze śmietaną /4szt/ - 14 zł
  • Naleśniki z twarogiem - 14 zł

Życzymy smacznego.